זיק ואח' נ' ש אלבז בניה והשקעות בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
943-09
18.4.2010 |
|
בפני : גיל דניאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. יהושע זיק 2. איבט זיק |
: 1. ש . אלבז בניה והשקעות בע"מ 2. שמוליק אלבז 3. גלית אלבז |
| החלטה | |
החלטה
לעניין העברת תשלום ששולם על ידי התובעים למומחה, הרי שלנוכח הודעת ב"כ הנתבעים, התשלום האמור יועבר לא יאוחר מ – 7 ימים מהיום לידי ב"כ התובעים.
באשר לעתירת התובעים להטיל הוצאות על הנתבעים בגין הבקשות החוזרות ונשנות להעברת אותו סכום, עתירה זו תלקח בחשבון בעת פסיקת ההוצאות בהליך העיקרי.
לעניין שאלות ההבהרה שנשלחו למומחה מטעם ביהמ"ש, ב"כ התובעים מבקש כי המומחה ישלים תשובותיו ביחס לשאלות 3.9 ו – 3.10, למכתבו של ב"כ התובעים. לטענת ב"כ התובעים, המומחה מתנה מתן התשובות בהסכמת הנתבע, אך עניין זה, יהיה נתון להכרעת ביהמ"ש ואף קודם להכרעה זו, מן הראוי כי המומחה יחווה דעה ביחס לעלויות ולמחירים של הנושאים המפורטים בשתי שאלות אלו. יש ממש בטענת ב"כ התובעים, אף שיש לציין כי המומחה בתשובותיו ביקש גם לקבל תוכניות. מכך עולה כי בכפוף להעברת תוכניות (אף אם לא ניתנה להם הסכמת הנתבע), מתבקש המומחה להשיב כמיטב יכולתו לשאלות האמורות שהוצגו לו על ידי ב"כ התובעים.
ב"כ התובעים מבקש לחייב הנתבעים בגילוי ועיון במסמכים ספציפיים. אחד הנושאים המרכזים השנויים במחלוקת בכל הנוגע לבקשה זו, קשור למצבה הכספי והכלכלי של הנתבעת 1. לטענת ב"כ התובעים, נתונים אלו רלבנטים לטענת התובעים, כי הנתבעים הפסיקו העבודות בשל מצבה של הנתבעת 1. ב"כ הנתבעים מתנגד לגילוי ולעיון בנושא זה, שכן, סבור כי המסמכים אינם רלבנטים ומדובר ב"מסע דיג" בלבד.
בהקשר זה, אני סבור כי הדין עם הנתבעים. המדובר במסמכים הקשורים לפעילותה הכלכלית של הנתבעת 1 ואינם קשורים באופן ישיר למערכת היחסים בין הצדדים בהליך זה.
יש גם ממש בטענה כי מדובר במסמכים אשר אינם ספציפיים דהיינו אינם קשורים באופן קונקרטי, לאיזה מן המחלוקות ואין די בהשערת התובעים כי הנתבעת 1 נקלעה לקשיים כלכליים. סוגיה זו אינה עומדת בלב המחלוקת.
באשר ליתר המסמכים, הרי שבאשר לחלקם השיבו הנתבעים כי כאלו אינם קיימים ואם כך הדבר, הרי שאומנם לא ניתן לגלותם. עם זאת, על הנתבעים לתמוך את תשובתם במענה לדרישה לגילוי מסמכים בתצהיר, לרבות לגבי עצם קיומם של המסמכים.
עברתי גם על דרישה שפורטה ביתר הסעיפים, כגון, להצגת התיעוד הרלבנטי להכשרתם של העובדים או של המנהלים והגעתי למסקנה כי גם בקשר לכך, אין מקום ליתן צווים נוספים.
באשר למסמכים אשר לא יגולו על ידי הנתבעים, בין אם לא קיימים כאלה ובין אם נמנעו הנתבעים מגילויים, הרי שיהיה בידי התובעים לטעון בבוא העת לעניין משמעות הדבר, אף אם לא ניתן צו המחייב את הנתבעים בגילוי כאמור.
נקבע להוכחות ליום 15/6/2011 שעה 09:30 – 14:30.
הצדדים יגישו ראיותיהם בתצהירים כדלקמן:
התובעים יגישו תצהירי עדויות ראשיות, עד ליום 15/7/2010.
הנתבעים יגישו תצהירי עדויות ראשיות, עד ליום 30/11/2010.
לתובעים הזכות להגיש תצהירי תשובה לתצהירי הנתבעים, ככל שהדברים נוגעים לתביעת הנתבעים הנגדית וזאת תוך 14 יום ממועד קבלת תצהירי הנתבעים.
למעט תצהירי חוקרים שיופקדו בכספת בית המשפט במועד ויומצאו לבא כוח התובעים עם תום פרשת התביעה.
בד בבד, עם הגשת תצהירי העדויות, יגישו הצדדים תיקי מוצגים, אשר בהם יכללו כל המסמכים שבדעת מגיש תיק המוצגים להסתמך עליהם במהלך המשפט.
לא תורשה השמעת עדות שלא הוגשה בתצהיר, או הגשת מוצג שלא נכלל בתיק המוצגים, אלא ברשות בית המשפט, ולאחר הגשת בקשה כדין.
אם לאחד מהצדדים יש מחלוקת על מסמך שצורף לתצהיר עדות ראשית והוא מבקש שעורך המסמך יזומן לעדות ייתן הודעה על כך לצד שכנגד לא יאוחר מ – 30 יום לפני הדיון בתזכורת קדם ההוכחות. בהעדר מעש יוגש המסמך כפי שהוא.
תזכורת קדם הוכחות, במעמד ב"כ הצדדים, ליום 2/1/2011 שעה 09:40.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|